2016. november 16., szerda

A SZENTENDRE FIKCIÓ

FIKCIÓ

Z Tóth Csabának annyira tetszett a Simontornya-Salgó vár azonosításom, hogy a Birckenstein könyvből gyorsan talált ismét egy "hiteltelen" metszetet. Nem adja fel, valahogy mindenképpen igazolni akarja az óbudai metszetek hiteltelenségét, véleménye szerinti valótlanságát. Egyesek képesek még ilyesmibe is belemenni, miközben a hivatásos oldal dilettáns képviselői még sokkal durvább, nyilvánvaló hazugságoktól sem riadnak vissza.     

Persze nem ő az egyetlen, akit becsaptak a történészek "tévedései" Azonban nem minden esetben történtek tévedések. Ez esetben az a helyzet, hogy Zé kreált egy saját fikciót, és elküldte nekem így: harci feladat. Ahogy ránéztem a metszetképre, nem is értettem a problémát, hiszen a látkép valóban nem Szentendrét ábrázolja! Aztán jöttem rá hirtelen, hogy Zé szerint viszont az van a képre írva. Fetrengtem a nevetéstől....    :)  A hivatalos dogmákat erőltető hiszékenyek már semmitől sem riadnak vissza, képesek a röhögőgörcsbe kergetni az embert..... !           :)

MEGLEPŐ ÉS MULATSÁGOS

VALÓSÁG

Rózsa György a Birckenstein S Endre metszetéhez közölte azt is, hogy mit ábrázol magyarul a mai nevén a kép. 


Persze érthető Zé aggodalma, hiszen Simontorn(y)ával kapcsolatban pont Rózsa volt az, aki nagyon csúnyán tévedett, olyannyira, hogy a hivatásos oldal még napjainkban sem tért észre, mert azóta ezt a tévedést magukévá tették beépítve a tanulmányaikba és 3D videókba is, és maguktól nem jöttek rá, hogy az a Salgó vár. 


A biztonság kedvéért nézzük meg a műholdas alkalmazást !

A metszeten lévő várfalakat a műholdas képen azonosítani tudjuk!
:)

Megnyugtató választ kapunk, évszázadok eltelte után is azonosítani lehet a domborzat sajátosságai alapján, és ugyanez Óbuda környékére is érvényes.

Ez bizony Szendrő !


Mindenki jobban járna, ha szépen értelmesen azon a földrajzi helyen keresnék hivatalból tovább Óbuda várait és városát,ahová a hadmérnök rajzolók azokat ábrázolták. Több esetben megírtam már, hogy a Google Föld alkalmazás ingyenes, tessék vele gyakorolni, és menjetek terepre !

Zétől pedig várjuk a következő "harci feladatot"        :)

                                            Egyed Zoltán Pajzsvivő


ÓBUDA VÁROSA A CSILLAG HEGYEN !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése